Обезмирисител за хладилник. Що е то?

От известно време вкъщи използваме обезмирисител за хладилник. Това мъничко и доста симпатично изобретение ефективно поглъща миризмите от хладилника. Ще кажете: ама ти не си ли почистваш хладилника?! Естествено, че го чистя. Но при нас доста често се случва да съхраняваме храна със специфичен аромат, който лесно се прокрадва и обвива нищо неподозиращите, кротко стоящи на рафтовете хранителни продукти. И така торта с дъх на чесън или кисело мляко ала пикантен сос? Хмм… Предпочитам тази малка хитринка да си свърши работата.

Обезмирисителят е с компактен размер и е пълен единствено с активен въглен. Според указанието на външната опаковка действието му трае не по-дълго от три месеца, но нашият като че ли е на повече и все още действа. Марката е Барьер и е цена от 3,50 лв (поне в хипермаркета, от който е купен, беше толкова). На пазара има и други производители, но вкъщи ползваме филтърната кана на Барьер и сме доста доволни, което наклони везната в негова полза.

Като недостатък бих искала да изтъкна пластмасовата му вътрешна опаковка, която служи прекалено кратко по предназначение в сравнение с почти безкрайния период, необходим за разграждането ѝ. Силно се надявам, че производителите ще намерят по-екологичен вариант за съхранение на активния въглен. А до тогава смятам да потърся и да тествам идеи за домашно направен и изцяло екологичен обезмирисител за хладилник.

Споделете в коментар Вашите методи за справяне с ароматите в хладилника :)

Leave a Reply