куриерска патка от Англия

Как да си поръчаме стоки от Англия и Германия с евтина доставка до България

Случвало ли Ви се е да харесате нещо от немски или английски сайт и да не можете да го поръчате, тъй като не доставят до България или доставката излиза страшно скъпо? Този проблем има много лесно решение. Съществуват няколко куриерски фирми в двете държави, до чийто адрес можете да насочите Вашата поръчка и те да Ви я доставят до България.
В нашето семейство най-често ползваме услугите на Габиели, тъй като имат удобен офис в Пловдив, от който лесно взимаме пратките си. Но мои приятели са страшно доволни и от Габко, Портокал, Джиджибиджи.

Транспортът до адрес на куриерската фирма в България е от порядъка на 2 до 3 лева на килограм. Оттам можете да изберете дали да си го вземете на място или да Ви го пратят по Еконт, Спиди или друга подобна куриерска компания. Пратките от чужбина пристигат в рамките на седмица или две в зависимост от това в кой момент ще пристигне пакетът Ви на чуждестранния адрес на куриера (преди или след като е отпътувал камионът им за България). Има опция за застраховане на пакета, както и за транспорт на големи и обемни пратки.

Ограничението в правенето на поръчки по този метод се състои в това, че начинът на плащане към сайта, от който поръчвате се ограничава до плащане с карта или банков превод. Наложеният платеж не е възможен. Ако поръчката Ви не е спешна, препоръчвам да прегледате сайтовете в Германия и Англия, защото там цените почти винаги са по-ниски. Било то заради ставката на ДДС, различни промоции или по някакви други необясними причини (имайки предвид високия стандарт на живот в тези държави). Включвам по-долу линкове към сайтовете на куриерските фирми, в които подробно е описано как да си направите профил и да регистрирате своите поръчки. Желая Ви приятно и изгодно чуждестранно пазаруване! *Статията е базирана на лични впечатления и опит и не е спонсорирана от нито една куриерска компания.

Полезни линкове:

Габиели: https://www.uktobg.com/

Габко: https://www.gabco.org/

Джиджибиджи: https://www.ggbg.bg/

Портокал: https://portokal.co.uk/

Leave a Reply