Как да най-лесно да премахнем етикет от стъклен буркан

В последно време грижата за околната среда и намаляването на опаковките за еднократна употреба се превърнаха в актуални теми. И това може само да ни радва. В този ред на мисли повторното използване на стъклени буркани и шишета за зимнина, пренасяне на обяд и напитки до офиса или за съхранение на хранителни продукти е изключително добра идея. Купувайки артикул от магазина, който е съхранен в стъклена опаковка, означава, че вече сме платили за нея и бихме могли да максимизираме ползата от платената сума, като я употребим отново.

В повечето случаи продуктовите етикети върху буркана не са ни необходими, тъй като описанието не съвпада със съдържанието, скъсани са или не желаем да задръстим филтъра на миялната машина. За да ги махнем вкъщи ползваме стар, но ефикасен метод, който научих от баба ми. Поставя се мокра гъбка или парцал върху етикета и се оставя известно време, докато го напои добре с вода. По този начин лепилото под етикета се размеква и той се обелва лесно и бързо.

Надявам се този трик да ви е полезен в ежедневието и ще се радвам да споделите вашите методи за лесно отлепяне на етикети.

*Статията не е спонсорирана от Нестле. Просто беше дошъл редът на конкретното бурканче.

Leave a Reply