Кърпа за пътуване

Ако и вие сте като мен – носите си собствена кърпа при пътуване, то тази статия е за вас

На път без собствена кърпа?! Няма как да се случи. Дори и многозвездните хотели с пухкави, меки хавлийки не могат да ме изкушат. Нося си собствена. Разбира се тя заема доста от обема в куфара, дори и да използвам вакуумни пликчета.

Такава беше ситуацията до скоро, когато с половинката попаднахме на микрофибърните кърпи за тяло в голям размер. Преди ги бях виждала на състезанията по плуване в размер не по-голям от изтривалка, което не беше никак достатъчно, въпреки способността им да попиват сериозно количество вода.

Основните им предимства са, че попиват много, като същевременно не заемат особено място. Нашите си имат пришито ластиче и се сгъват страшно удобно, за да уплътнят някое свободно ъгълче измежду другите багажи в куфара. Според етикета се перат в пералня при температура до 30 градуса и не се гладят. У нас си ги перем на 40 градуса и не сме имали проблеми освен леко избеляване на цветовете. Идеални са за плажа – не задържат пясък и съхнат изключително бързо.

Един недостатък, който бих могла да посоча е изкуствената материя. Спарват се доста по-бързо от памучните кърпи, затова препоръчвам да ги сушите добре след всяка употреба.

Не са много еко от гледна точка на това, че са направени от далечен братовчед на пластмасата, но все пак те са артикули за многократна употреба и жизненият им цикъл би трябвало да е дълъг. Вероятно на по-късен етап в бъдеще ще мога да ги рециклирам (upcycle) до по-малки микрофибърни кърпи за почистване на прозорци и други повърхности 🙂

Препоръчвам!

Leave a Reply